Onderscheidingen 2017

Uitreiking Zottekapke

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 8 januari 2017 werd het erelidmaatschap van 
van de BFC verleend aan Will Hense en de daarbij behorende beeltenis van het Zottekapke.
Dit als waardering voor de betrokkenheid die deze ‘mensen-mens’ al 25 jaar heeft met carnaval. Begonnen bij de B.C.V. in de Financiële Commissie, daarna achtereenvolgend voorzitter van de Technische Commissie en de Commissie Feesten en adviseur van het Dagelijks Bestuur. Vervolgens 5 jaar voorzitter van de B.F.C. Waarna hij weer bij de B.C.V. terugkeerde als voorzitter. Tussendoor was Will ook nog presentator bij het Oele Festival en jurylid bij het Klűnen en het Aogse Mottomot. Alsof dit nog niet genoeg was, heeft hij voor de S.K.B. ook de ‘Schooiwagen’ geďntroduceerd.

Onderscheiding in Giegeldonk

Op zondag 8 januari 2017 is door de BFC tijdens de nieuwjaarsreceptie van Giegeldonk  in het Kraaiennest het Kruis van Verdienste uitgereikt aan 
Peter Vanpuyenbroeck
.

Enige hilariteit ontstond er toen aan Peter gevraagd werd zijn Draagspelt terug te geven aan de voorzitter van de BFC. Door ziekte van de secretaris van de BFC is niet opgemerkt dat Peter al eerder een Draagspelt ontvangen had en is hem vorig jaar, op verzoek van Stichting Giegeldonk, ten tweede male een Draagspelt uitgereikt. Dit werd nu hersteld en deze keer werd Peter onderscheiden met het Kruis van Verdienste.

Onderscheidingen bij de Toeteleurs

Op 11 februari 2017 tijdens een zeer geanimeerd kapellenfestival van de Toeteleurs die daarmee hun 55 jarig bestaan vierden heeft de BFC enkele bestuursleden met een aandenken zijn waardering voor deze kapel laten blijken.

Sandra de Nijs, secretaresse, kreeg de draagspeld van de BFC uitgereid.

Aan Maartje Lijnen, algemeen bestuurslid, werd de Pluim van Respect, compleet met oorkonde uitgereikt.

En Toon van de Oever, penningmeester, kreeg als dank voor zijn inzet een grote fles Berentzen aangeboden.