Onderscheidingen 2016

Uitreiking Zottekapke

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 3 januari 2016 werd het erelidmaatschap van 
van de BFC verleend aan Bert van Gorcum en de daarbij behorende beeltenis van het Zottekapke.
Dit als waardering voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Narrekoppen, als lid van de technische commissie van de BCV, als (mede)organisator van de "stunt" bij de inschrijving voor de optocht en bij de aanzet van het Klūnen. Verder is Bert een zeer sociale man die bij iedere (carnavals-)activiteit bereid is hand- en spandiensten te verlenen en al vele mensen in moeilijke tijden heeft bijgestaan.

Onderscheidingen in Giegeldonk

Op zaterdagavond 6 februari 2016 zijn door de BFC in een door stroomuitval duister Kraaiennest twee onderscheidingen uitgereikt.

De eerste onderscheiding, een draagspeld, werd Peter Vanpuyenbroeck opgespeld als waardering voor zijn inzet als voorzitter in een periode van 4 jaren dat er in Giegeldonk twee feestlocaties gesloten werden.  Mede dankzij zijn grote inzet (ook met de handjes) en positieve inbreng is Giegeldonk deze lastige periode goed doorgekomen.

Daarnaast mocht Stefan Bruyninckx Het Kruis van Verdiensten in ontvangst nemen als waardering voor zijn inzet de afgelopen 11 jaar bij de Raad van Giegeldonk. Begonnen als nar is hij nu inmiddels al weer zes jaar bestuurslid en Hoofd Protocol in Giegeldonk. Hij onderhoudt prima contacten met de andere Bredase stichtingen, is altijd aanwezig en is een Pietje Precies in organiseren en in het nakomen van afspraken wat alle Bredase stichtingen en carnavalliefhebbers ten goede komt.

Onderscheiding bij 't Lestogenblik

Tijdens het jaarlijkse ontbijt op zondagmorgen is op 7 februari 2016 de in het Ginneken bekende Jan van Alphen, alias Jan de Schrijver, gehuldigd met het Kruis van verdiensten. Dit als waardering voor 33 jaar trouwe dienst als hofklerk binnen het gevolg van de vele Baronnen die 't Lestogenblik in al die jaren heeft versleten. Het heeft wat moeite gekost maar sinds enkele jaren gaat Jan ook mee in de Grote Optocht waar hij als markant figuur binnen het carnaval in het Ginneken eigenlijk nooit heeft mogen missen.

Onderscheiding bij de Kwolleties

Op een intiem maar geanimeerd feest ter gelegenheid van het 22-jarig bestaan van CV de Kwolleties werd Frans van Oudheusden onderscheiden met het Kruis van Verdienst. Frans is lid vanaf het eerste uur maar ondersteunt de vereniging en de leden nog steeds met raad en daad.

Onderscheidingen bij 't Zooike

Tijdens de feestelijke viering van het 40-jarig bestaan van de kapel 't Zooike op 9 april 2016 hebben 3 van hun leden een onderscheiding ontvangen.

Peter van Hooijdonk ontving de Draagspeld van de BFC. 
Dit als waardering voor dit humorvolle lid van ’t Zooike. Samen met Kees Graumans op kleine trom vormt Peter met zijn onverstoorbare vaste slag op de grote trom de basis voor de kapel. En dat al 40 jaar. Bovendien is hij een geweldige regelaar die altijd klaar staat als er iets gedaan moet worden. Al moet wel gezegd worden dat hij toch wel eens van slag raakt als er een mooie meid in zijn buurt staat.

Kees Graumans mocht het Kruis van Verdienste in ontvangst nemen.
Dit als waardering voor zijn verdienste als penningmeester van 't Zooike. En dat al 25 jaar lang. Maar ook voor zijn 40 jarige ondersteuning van deze kapel op de kleine trom. Kees is geen prater. Hij hield graag zij shaggie in zijn mond ofschoon dat nu, met het rookverbod, verleden tijd is. Bovendien vervult hij binnen de kapel nog een belangrijke taak. Hij voorziet de band steeds van drank. Al met al is dat zeker deze onderscheiding waard.

Erelid Ed Akkermans werd bevorderd met het Grootkruis.
Dit als waardering voor de humorvolle wijze waarop hij al 40 jaar de administratieve taken van 't Zooike voor zijn rekening neemt. Hij weet steeds door zijn bijzondere woordkeus in het verslag van de vergaderingen bepaalde excessen in te dammen. Je kunt bovendien altijd een beroep op hem doen, behalve als NAC speelt. Hier is dan ook zeker een bevordering met het Grootkruis op zijn plaats.