Onderscheidingen 2015

Het Kruis van Verdienste voor Arjan Broeders.

Tijdens het Gulden Bal op 17 februari 2015 werd Arjan Broeders onderscheiden met het Kruis van Verdienste van de BFC.
Dit voor het feit dat hij 22 jaar lid is van de carnavalskapel Bentzat. Maar zeker niet minder voor het 5 maal winnen van het Kielegatse Carnavalslied, zijn inzet als secretaris van Bentzat en van de commissie feesten van de BCV.
Daarnaast is hij, met anderen, een grote organisator bij de Nacht van ut Kielegat.
Hiermee is hij een gewaardeerde en waardige Kielegatter.

Twee onderscheidingen zijn uitgereikt bij Giegeldonk op 14 februari 2015.

Janet Luijcks  werd in het zonnetje gezet met een draadspeld van de BFC.
Janet is dit jaar 11 jaar actief binnen CC Giegeldonk als vrijwilliger bij de Facilitaire Dienst. Bijna al deze jaren heeft ze het leeuwendeel van het schilderwerk op zich genomen.
Janet ontwerpt en maakt al 11 jaar de Leutkneuter, een onderscheiding voor diegene die tijdens het carnaval in Giegeldonk het meest opvallend verkleed gaat en die door zijn of haar optreden iedere keer weer de feeststemming weet te verhogen. Wat ook niet vergeten mag worden is dat ze al die jaren het befaamde “schildje” ontwerpt en maakt n.a.v. het seizoensmotto. Daarnaast is ze ook nog vele jaren actief geweest voor de commissie Protocollaire Activiteiten. 
Janet vindt het niet zo prettig om op de voorgrond te staan maar deze keer moet het er toch maar eens van komen!

José van Berkel kreeg voor haar inzet bij Giegeldonk het Kruis van Verdienste.
José is dit seizoen 25 jaar actief binnen CC Giegeldonk. Het gaat te ver om alle commissies op te noemen waar José in actief is geweest, maar  in de afgelopen 25 jaar heeft José veel commissies mee vorm gegeven en zij is een stuwende kracht geweest achter, onder andere, de verkoopcommissie. 
José speelt momenteel nog een belangrijke rol in de samenstelling van het Protocol van Giegeldonk aangezien zij, als partner van een van de raadsleden, een waardevolle aanvulling is op de Ballotage Commissie. De partner bepaalt ten slotte of een raadslid mag toetreden tot de raad of niet en dat weet José naadloos te peilen. 
Als waardering voor haar vele werk binnen CC Giegeldonk verdient José het Kruis van Verdienste. 

Dat ze ook de komende 25 jaar de poppekus maar lekker mag laten daanse!

Vier 'Schobbejakke' kregen een draagspeld.

Op 24 januari 2015 tijdens een druk bezocht feest ter gelegenheid van het 33-jarig bestaan van c.v. de Schobbejakke heeft de voorzitter van de BFC vier leden van de deze wagenbouwers onderscheiden met een draagspeld.
Jos van de Velden 
Hij is de penningmeester.
Hij zorgt dat alles goed op orde is. Hij is ook een goede lasser aan de wagen en is altijd in de loods te vinden.
Linda van Zundert  
Zij is de secretaresse
en dat doet ze al jaren met veel plezier. Ook de website is haar werk. En als het kan komt ze mee bouwen en pakt dan alles aan.
Christian van Zundert
Hij bouwt al van kleins af aan en neemt het boetseren en het spuitwerk aan de wagen voor zijn rekening. Dit is zijn lust en zijn leven.
Michel van de Velden
Hij maakt jaarlijks de tekening van de wagen. Ook hij is een goede lasser
en doet dit met veel plezier.

't Zottekapke voor Peter van der Velden

Tijdens een zeer druk bezochte nieuwjaarsreceptie op zondag 4 januari in de Avenue heeft de BFC haar hoogste onderscheiding uitgereikt aan de vertrokken burgemeester Peter van der Velden. De motivatie op de bijbehorende oorkonde luidt: "Dit voor zijn betrokkenheid bij en zijn inzet voor het carnaval in groot Breda gedurende de afgelopen 10 jaar als burgemeester van deze gemeente. Bovendien heeft hij de ontvangst van het Gelag der Vorsten nieuw leven ingeblazen mede waardoor  een goede onderlinge samenwerking ontstond tussen de diverse carnavalsvorstendommen. Het vertrouwen in de capaciteiten van de opeenvolgende vorsten was zo groot dat hij de sleutels van Breda in zijn bestuursperioden voor een perioden van zeker 40 dagen aan hen durfde over te dragen. Hij was voor de inwoners een echt burgervader."

Klik hier voor de onderscheidingen 2014
Klik hier voor de onderscheidingen 2013
Klik hier voor de onderscheidingen 2012