Onderscheidingen 2014

Kruis van Verdienste voor Patrick Luijkx

28 Februari 2014 tijdens het Bouwersbal in 'de Koe' heeft Patrick Luijkx van de B.F.C. het Kruis van Verdienste ontvangen. Dat dit zeer terecht is bewijst wat hij van af 1993 voor C.V. Simpel betekent. Hij is daar de constructiebouwer; "Laat de constructie maar aan Patrick over, dan komt het wel goed." Maar ook zorgt hij voor de broodnodige inkomsten door de verkoop van donateurskaarten en kalender; "Niemand verlaat op de opendag de bouwloods zonder 5,00 euro achter te laten." Na het bouwen loopt hij dan nog twee dagen achteruit om de wagen als hoofd begeleider door 't Aogje en 't Kielgegat te leiden.

Draagspeld voor Bart Kuiper

25 Januari 2014 tijdens het jubileumfeest 3x11 van CC Giegeldonk werd Bart geëerd mt de draagspeld van de BFC. Bart is inmiddels 11 jaar lid van het gevolg van de Prins van Giegeldonk, held van Jupiler en beschemheer van de portemonnee. 

Kruis van Verdienste voor Jacques Wirken

Eveneens tijdens het jubileumfeest 3x11 van CC Giegeldonk is Jacques onderscheiden met het Kruis van Verdienste van de BFC. Dit als waardering voor zijn inzet, nu bijna 33 jaar, bij C.C. Giegeldonk als lid van het gevolg onder vele prinsen, zelf als Prins van Giegeldonk maar ook als drijvende kracht achter de “Vrienden van de Prins” en als advertentieacquisiteur voor de carnavalskrant “de Giegeldonker”.

De Pluim van Respect voor Giegeldonk

De Pluim van Respect is op 25 januari 2014 uitgereikt aan de voorzitter van CC Giegeldonk, Peter Vanpuyenbroeck. Dit om het respect van de BFC te tonen voor de inzet en het doorzettingsvermogen van het bestuur en de vrijwilligers van CC Giegeldonk bewezen voor het carnaval in de Haagse Beemden gedurende de afgelopen 33 jaar.

Zottekapke voor Willem Hartmans

Willem Hartmans werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de BFC en de BCV op  
5 januari 2014  onderscheiden met de hoogste onderscheiding van de BFC: het Zottekapke. Deze eer viel hem te beurt voor, zoals het in de bijgaande oorkonde vermeld staat,  zijn jarenlange inzet voor het Kielegatse carnaval als, onder andere, lid van de Raad van Elf onder diverse Prinsen, en lid van meerdere commissies van de BCV, de grote animator tijdens het hossen op de Grote Markt en de verbranding van Kiske en Mieske. 
Maar ook als bezorger van veel gezelligheid als Prins Amphoor in de Kielegatse ziekenhuizen en als organisator van het Gezondheidsbal.

Klik hier voor de onderscheidingen 2013
Klik hier voor de onderscheidingen 2012