Onderscheidingen 2013

Zottekapke voor Ingrid Huijskens

Op 6 januari 2013 tijdens de nieuwjaarsreceptie is aan Ingrid Huijskens het erelidmaatschap van de BFC verleend en het daarbij horende Zottekapke uitgereikt. Dit als waardering voor haar jarenlange inzet bij de B.C.V., eerst als de eerste vrouwelijke secretaris, later in de commissie Oele, de huidige commissie Feesten, en nu als creatief brein en duizendpoot.

Maar zeker ook voor het fantastische werk dat zij verrichtte voor het doen verschijnen van het jubileumboek t.g.v. het 77-jarig jubileum van de BCV. En niet in het minst voor het jarenlange werk voor de Leutkalender van de B.F.C. Door haar toedoen is in de afgelopen 6 jaar de Leutkalender geworden tot een full-color overzicht met alle carnavalsactiviteiten in groot Breda.

Grootkruis voor Toon Siteur en Piet Dekkers

Tijdens het Gulden Bal in het Chassé Theater op 12 februari 2013 is Toon Siteur door de BFC onderscheiden met het Grootkruis. Hij trad op dat moment terug als secretaris van het organiserend comité, een functie die hij met volle inzet en enthousiasme gedurende 17 jaar heeft bekleed. Met het aan deze onderscheiding verbonden erelidmaatschap onderstreept het bestuur de waardering voor het vele werk dat hij heeft verricht voor een feest waar jaarlijks vele honderden mensen zo'n plezier aan beleven.

Vrijdagavond 17 februari 2012 bracht het dagelijks bestuur van de BFC een bezoek aan het bouwersbal van CC 't Aogje in 'De Koe'. De reden hiervoor was dat Piet Dekkers , alias Peer Bromtol, uit handen van de voorzitter het eremetaal van de BFC in de vorm van het Grootkruis kreeg uitgereikt. Peer werd 27 jaar geleden als zijn opvolger door IJzeren Wullum voorgesteld. Sindsdien is deze icoon niet meer weg te denken uit het Aogse carnaval. Maar met zijn 27 dienstjaren is Peer tevens de langs dienende veldwachter binnen CC 't Aogje. 
Een welverdiende erkenning met het Grootkuis is daarom zeker op zijn plaats.

Kruis van Verdienste voor Kees Faber

Tijdens de Brabantse Bras en Bral avond van Giegeldonk op 9 februari 2013 in LOT 66 was ook Pretband Sam Sam, die dit jaar hun 3 x 11 jarig jubileum viert, aanwezig om de feestvreugde te verhogen. Vanaf de oprichting maakt Kees Faber deel uit van deze carnavalskapel. Daarvan heeft hij 15 jaar de voorzittershamer gechanteerd. Maar nog steeds is hij een drijvende kracht achter dit muziekgezelschap. Daarom heeft het bestuur van de BFC, op voordracht van Sam Sam, besloten Kees de eer te verlenen de versierselen behorende bij het Kruis van Verdienste te mogen dragen en was die avond ook het dagelijks bestuur aanwezig om dit aan Kees uit te reiken.